Одбележување на Денот на здравјето – 7 април

4 април 2018 – Вработените на ЈЗУ Општа болница Велес го одбележаa претстојниот празник Денот на здравјето – 7 април. Во своето обраќање до присутните директорот д-р Димитар Стровјаноски информира дека СЗО која годинава слави 70 години  а чие овогодишно мото е  „Универзална здраствена достапност“ ги повикува лидерите во светот  да се посветат на конкретни чекори … Continue reading Одбележување на Денот на здравјето – 7 април