Закажете преглед преку Вашиот матичен лекар

Закажете преглед кај Вашиот матичен лекар преку системот Мојтермин
Континуирана грижа на пациентите со метаболни заболувања преку користење на современа технологија – COMETECH

Континуирана грижа на пациентите со метаболни заболувања преку користење на современа технологија – COMETECH

На 29 ти ноември, во хотел Гарденија Велес, ЈЗУ Општа болница Велес го организираше вториот работен состанок во рамките на проектот “Континуирана грижа на пациентите со метаболни заболувања преку користење на современа технологија – COMETECH

”. На состанокот присуствуваа претставници од проектните партнери: ЈЗУ Kлиничка болница “Д-Р Трифун Пановски“ – Битола, Медицинска комора – Солун, Општа болница Флорина и од Александар Технолошко-образовен институт во Солун – Сектор за медицинска сестра.

За време на состанокот секој проектен партнер го презентираше напредокот на проектните активности и беа дискутирани идните планови  и активности за наредниот период. Во рамките на вториот работен состанок беа презентирани мерењата на PM 10 и PM 2,5 од проф. Stelios Xanthos  за Битола и Солун. За време на состанокот проектните партнери имаа можност да слушнат за Дијабетична ретинопатија од Д-р Тодор Јаковлевски и за  можните компликации од дијабетис од Д-р Марија Јанкуловска.

Во рамките на проектот “Континуирана грижа на пациентите со метаболни заболувања преку користење на современа технологија – COMETECH”, ЈЗУ Општа болница Велес предвидено е да добие 12 медицински апарати со кои ќе има современа дијагностика на метаболни заболувања како и континуирано следење на здравствената состојба на пациентите.

Проектот “Континуирана грижа на пациентите со метаболни заболувања преку користење на современа технологија – COMETECH” е финансиран од ЕУ преку програмата за прекугранична соработка Северна Македонија – Грција.

 

Контакт

Доколку имате потреба од нашите услуги, информирајте се на следниот број, или по пат на електронска пошта

Новости

Континуирана грижа на пациентите со метаболни заболувања преку користење на современа технологија – COMETECH
11Dec
На 29 ти ноември, во хотел Гарденија Велес, ЈЗУ Општа болница Велес го организираше вто...
Read More
Завршни сметки за 2018 година
01Mar
БИЛАНС НА СОСТОЈБА 2018 донации -486 БИЛАНС НА СОСТОЈБА 2018 донации БИЛАНС НА СОСТОЈБА 2018 с...
Read More

Контактирајте не